måndag 9 december 2013

Jag är blyg

Jag är blyg. Och ibland hatar jag det.
    Jag önskar att jag kunde vara den där tjejen som alltid räcker upp handen i klassrumet, som alltid är först med att prata i alla klassdiskussioner, som inte blir stel att sitta med på bussen eller som bara inte är blyg och stel i allmänhet.
    Men det är jag.
    Egentligen är det konstigt. Här på bloggen har jag inga problem med att dela med mig av mina djupaste tankar och ärligt bryr jag mig inte om hela världen ser dem. Jag vill nästan att hela världen ska se dem. Men i klassrummet vågar jag inte stå för min åsikt?
    Eller jag vet inte, jag tror inte riktigt det har med det att göra. Saker och ting är bara så mycket enklare på papper. Jag menar, det är flera gånger folk har sagt saker som: "Men dina åsikter är bra!" eller: "är det någon i klassen du inte vågar prata inför?" o.s.v, som om jag inte tror på mig själv, men det har inte med det att göra. Eller jag vet inte, kanske på något undermedvedet stadium, men jag är inte så osjälvsäker eller osäker. Jag är bara blyg, har bara svårt för att prata inför folk (om det inte är folk jag känner bra, vill säga). Eller jag menar, det är inte så att jag inte kan prata eller ha en normal konversation liksom. Om någon inleder ett samtal med mig eller frågar mig något är det klart jag svarar. Jag har bara svårt att ta det där lilla steget ibland (okej, för det mesta) och inleda en konversation, eller räcka upp handen.
    Så om du någonsin suttit bredvid mig i klassrummet eller på bussen eller något och jag inte har pratat så mycket eller kanske ingenting alls, så är det inte så att jag inte gillar dig. Jag sitter bara där och försöker att inte verka som en tyst loser samtidigt som mina tankar går i 160 för att komma på något att säga.
    Så snälla, hamnar ni i en såndan sitvation med mig, säg något, inled ett samtal och jag kommer (förmodligen) göra allt jag kan för att spinna vidare och inte göra det stelt. Ta första steget och jag ska försöka komma dig till mötes. Och jag vet att jag lika gärna borde ta det där första steget, men många gånger har jag bara så svårt för det - så hjälp mig lite snälla.

Kram
Kimberly

2 kommentarer:

 1. Men om dina tankar går i 360 för att komma på ngt att säga så är du ju inte blyg. Du har det svårt att komma på saker att prata om bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan man också se det :) <3 hahaha löjligt vad glad jag blir av en kommentar :D

   Kram

   Radera