söndag 5 april 2015

Here's what breaks us:

“Here's what breaks us: Even though we know better, we still want everything to be all right.” - David Levithan, Love is the higer Law


Jag tror att ibland, fastän vi vet att allt inte är bra - fastän vi vet att allt är påväg åt skogen, så intalar vi oss att det är okej. Att det kommer bli bra. Vi vill inte inse det faktum att saker och ting kanske är allt annat än bra för vi vet att det skulle krossa oss. Vi vet att den insikten skulle förinta oss, smula söner hela vår värld och lämna oss förstörda. Och vi är inte redo. Vi vill inte ta det steget, vi vill inte ha den förändringen. Så vi låtsas att allt är okej, vi blundar för sanningen som knackar på vår dörr och hoppas att den ska försvinna. För så länge allt är bra så är vi okej - och för tillfället behöver, måste, vi vara okej. Så vi låtsas att det är det, vi inbillar oss att det är det, så vi inte behöver hantera konsekvenserna. För så länge allt är bra finns hoppet där om att det kan bli bättre. Att det till och med kan bli fantastiskt och vi håller fast vid det för vi vill det så gärna. Och kanske kan det bli det. Kanske är allt inte bra, men håller man ut lite längre, försöker man lite till så vänder det, så blir det bra.
       Eller så blundar man för katastrofen som är påväg. Man ignorerar stormen som snart ska bryta ut. Man fortsätter att åka utför tills man plötsligt störtar ner. Man ignorerar sanningen som knackar på dörren men en dag tar den sig in i alla fall. Fasaden faller. Hoppet sinar och man inser tillslut att allt inte är bra. Och så krossas vår värld i alla fall. Men kanske är det bättre så ändå. Att undvika sanningen kanske är skönt för stunden men det leder ingen stans. Det är bättre att konfrontera den på sina egna villkor än att en dag bara känna marken försvinna under fötterna, bara falla för att sanningen slutligen hann i kapp.

Förlåt för dramatiken alla. Långt någonstans inne i mig bor det ett författarhjärta som älskar att skriva om dramatik och känslor. Sanningen och lögner. Gott och ont, metaforer och liknelser. Och ibland måste jag få släppa framme det och skruva upp dramatiken en aning. Och när det gäller det där uppe så tolka det som det passar er. Tror det går att relatera till på många olika nivåer i oändliga situationer. Så se det så som det passar er och ha en awesome kväll! Puss på er alla!!

Kram
Kimberly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar