söndag 10 maj 2015

Ta chansen

Jag har aldrig riktigt gillat det där telesättet - att man bara ångrar chanserna man inte tar. Jag har alltid känt att man mycket väl kan ångra även de chanser man tar och att det helt enkelt är bättre om vissa chanser bara får glida förbi - utan att man uppmärksammar dem.
       Men jag tror jag börjar förstå vad det där talesättet handlar om. Det handlar inte om att det är bättre att ta alla chanser, det handlar om att om man inte tar en chans får man heller aldrig veta. Och det är bättre att veta - oavsätt om det suger att ta den där chansen. För då vet du åtminstone att den suger. Då behöver du inte hänga upp dig på den och alltid undra vad som kunde ha hänt om du tagit den.
       Därför är det bättre att ta chanserna när de kommer - inte för att de alltid är bra, utan för att då får du bestämma själv vad du tycker om dem. Du får bilda din egen uppfattning och du vet att du provade. Sen om de inte är bra då vet du åtminstone det, då slipper du undra. Då slipper du må dåligt över att du aldrig vågade prova. Och det är värt ganska mycket. Det är därför du ångrar chanserna du inte tog - för att du aldrig får veta vad du missade.

Kram
Kimberly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar