söndag 21 augusti 2011

Writers = important things to tell us?

hej på er. I morgon börjar skolan och det käns lite tråkigt för det är ju så skönt att vara ledig och så ser jag ju inte diräckt fram i mot alla läxor. Men det ska bli kul att träffa  alla igen.
Just nu målar ajg naglarna inför i morgon. JAg kände för att göra mig lite extra fin. Kan kanske lägga upp en bild lite senare.

I vilket fall så kom jag på något i dag.
Det var en gång en person som sa till mig (ja eller skrev da, för det var via mejl)  "nån gång när du läst ut en bok, har du då fått en mystisk kännsla att du har blivit lite... smartare. altså inte smart på matte untan smart på livet... att boken liksom har gett dig något, har du fått den kännslan nån gång?"
och då tänkte jag efter ordentligt. OCh jag kom fram till att jag nog får den känslan hela tiden egentligen när jag läser böker.
För böker, man lär sig massor av dem. Men det är inte bara att läsa bättre eller bli bättre på stavnig och gramatik och så. Nej man lär sig saker om livet.
När man läser böker får man hela tiden ta del av författarens tankar om saker och ting och då börjar man ibland se saker ur en annan synvinkel och nya dörrar öppnas. Det är därför man blir smartare av böker tror jag. För att man hela tiden får reda på nya saker. MAn lär sig saker och kan se saker ur andra synvinklar.
OCh jag tror att det är det förfatare gör. De ger oss budskap och öppnar nya dörrar för oss. De bärättar saker på sitt eget sätt. Och vi läsare ta del av det och på så sätt ofta lära oss något av det.
Nu pratar jag inte bara om böker som handlar om livet. Nej jag menar böker i almenhet. Även om det är en bok (som jag läser) om vampyrer på en internatskola så får man ändå reda på viktiga saker hela tiden. Om vänskap, livet, allt. Och precis som jag sa. JAg tror att det är en av de saker författare gör Berättar kloka och viktiga saker för oss. Ger oss buskap och medelanden.
Att skriva är inte bara att kludra några ord på ett papper eller knapra lite på ett tangentbord. Det ligger tankar och tid bakom. Så jag tror att som författare så är böker ett sätt att berätta ett budskap och förmedla deras tankar. När vi skriver så berättar vi även för er vad vi tycker och tänker (inte för att jag liksom är en förfatare, men jag skriver ju ibland på fritifden). Jag tror det är författarnas sätt att försöka få världen att "tänka rätt" om man kan säga så. Få folk att förstå något. Att skriva er inte bara ett sätt att vara kreativ. Det är också ett sätt att berätta saker och förmedla budskap och viktiga medelanden. Det är ett sätt att försöka få människor att försåt och göra sig hörd.
Det är vad jag tror.

Hoppas nu ni orkade läsa allt. Det vara väldigt långt jag vet. Men jag ville berätta det för någon och ni som läser det här, det är er jag berättar det för. Så tänk på det här nu :) <3

Kram <3

p.s komentera gärna :)

2 kommentarer:

  1. ja, det du skriver är djupt, lika djupt som jag tänker det. om inte några få millimeter djupare xD
    men så var ju det *omtalade* mejlet från mig också :O
    // en mysko sak...

    SvaraRadera
  2. ha, ha japp det mycket mycket djupa och omtalade brevet var ju från dig. JAg tackar dig djupt och trot för den fantasktiska insperationen du gav mig genom brevet :D tack <3<3<3 :)

    SvaraRadera