tisdag 24 februari 2015

Du lever. Här och nu.

Lev i nuet!!
       Jag vet att det här är något jag tagit upp många gånger tidigare, men det känns så viktigt att poängtera. Så många är för upptagna av vad som kommer hända imorgon eller om några år eller whatever, för att uppskatta vad som finns här och nu. Går man runt med huvuden bland molnen, fokuserad på framtiden långt, långt där borta så glömmer man lite att leva här och nu.
       Inte så att man inte behöver planera inför framtiden, för det behöver man, men man kan inte fokusera för mycket på den heller. Man kan inte bara oroa sig över vad som kan komma, eller vad som kanske kommer bli. Det är inte alltid det viktigaste. Det viktigaste kanske faktiskt är här och nu.
       Ärligt - ingen av oss vet om vi har en morgondag. Om vi kommer att få se solen gå upp igen. Vi har faktiskt ingen aning, och därför kan vi inte bara tänka på framtiden, vi måste se till att njuta av livet nu. Du lever. Här och nu. Inte imorgon - idag. Ditt liv är inte i framtiden, det är just nu. I denna sekund. Så gör det bästa av det.
       Men glöm inte att du kanske också lever tills du blir typ 100 och då skulle det ju vara jobbigt om du inte planerade något alls, men ni förstår vad jag menar? Framtiden är viktig, men kanske inte viktigast. Som Marie Lu en gång skrev: "You live in the moment, you die in the moment, you take it all one day at a time."

Ha det toppen alla underbara
Kram
Kimberly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar