fredag 12 juli 2013

Tips på lite sommarläsning?

Hej på er :) (varför börjar jag alltid så?? Bra fråga...)

Så för alla er som sitter där hemma på eran veranda i solskenet eller inne i mörkret framför datorn, eller till alla er som snart ska till något tråpiskt land.
Jag tänkte att till er har jag lite spännande boktips ni kan läsa i sommare. (istället för att använda all teknologi som jag snackade om i förra inlägget, haha)

Okej så här kommer en liten lista på asbra böcker ni kan läsa i sommar:

1) Rör mig inte! av: Tahereh Mafi. 
En framtidsroman, om en värld där allt är förstörd och det mitt i askan finns en flicka vars beröring är dödlig. En flicka  mer ensam än någon annan, och som för första gången för uppleva kärleken. En rebellisk berättelse om att kämpa för friheten och kärlek. En magisk berättad historia, så vacker och fylld av kärlek och spänning. En bok som har allt och som kommer ta med dig på en resa som lämnar spår långt efter att boken är slut. Kolla in den HÄR.


2) Fallen Ängel Serien av: Becca Fitzpatrick
Underbar serie, med sprakande och förbjuden kärlek, fallna änglar, och spänning på hög nivå. Redan från första stund när Patch slår sig ner bredvid Nora på biologin anar hon att det är något som inte stämmer. Det finns något mörkt hos Patch, och Nora lovar sig själv att hålla sig borta - ett löfte som blir svårt att hålla eftersom Patch tycks dyka upp överallt. Och värst av allt är att Nora själv börjar känna sig dragen till honom. Älskar serien!! Verkligen läsvärd! Läs mer om serien HÄR

3) Delirium av Lauren Oliver.
I Ett samhälle där kärlek är det värsta brott man kan begå, vad händer då om man blir förälskad? En vacker framtidsroman roman om förbjuden kärlek och att hitta sig själv. Om att bryta sig fri och upptäcka sanningen. En skärande fin historia, vackert berättad och underbar på så många sätt. Spännande och rebellisk, full av fart och mer action än man kan tro. Kärlek är ett brott. Regeringen kontrollerar allt. Skulle du ge upp eller kämpa emot?

4) Hungerspelen av Suzanne Collins.
För alla er som fortfarande efter all den här hungerspelen-hysterin inte har läst hungerspelen, så är det dags att plocka upp den här boken nu. Eller kanske är det dags att läsa tvåan i serien "fatta eld" innan den kommer på film?
    24 deltagare, bara en överlever. Ända sättet att ta sig ut är genom att vinna. Vad skulle du göra? Gripande, spännande och sprängfylld av action. En historia om att överleva mot alla odds.

5) Halvblod av Sofie Trinh Johansson.
Väldigt bra, spännande, svensk bok om vampyrer. Boken handlar om Aveline (tror jag att det stavas). Med ett litet misstag krossas hela hennes värld och Aveline blir tvungen att fly. Hon upptäcker också att hela hennes tidigare liv har varit en lögn och att hon själv inte alls är vem hon trodde att hon var. Det finns fler hemligheter i mörkret än hon någonsin kunnat ana. Och vem är Billy, som säger sig vara den enda som kan hjälpa henne? Går han att lita på, eller borde hon fly när hon fortfarande har chansen?
    Underbar och spännande bok som är nästintill omöjlig att lägga ifrån sig. Verkligen läsvärd. Läs mer om boken HÄR.

6) Persikosommar av Jodi Lynn Anderson. 
För alla er som vill ha en riktigt sommrig bok, så är det här det perfekta valet. Boken utspelar sig på en persikoodling i mitten av sommaren och med näsan i boken kan man själv nästan känna lukten av persikor. Boken handlar om tre olika tjejer som jobbar på persikoodlingen och som på något sätt lyckas hitta fram till varandra trots sina olikheter. En varm bok om vänskap, kärlek, sommaren och persikor.

7) Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet av Jennifer E. Smith 
Hadly missar planet till London med 4 minuter och är nu fast på flygplatsen i flera timmar. Dessutom kommer hon bli sen till ett bröllop hon inte ens vill gå på. Kan det bli värre?
    Det är då Hadly möter Oliver - drömkillen från england som också ska med nästa plan till London.
    Under de 24 timmarna boken utspelar sig på, får vi följa med Hadly och Oliver på en magisk resa om san kärlek som får en att tro på att kärlek existerar vid första ögonkastet och att det kommer när vi minst anar det. Vackar, magisk, underhållande och full av kärlek.  Läs mer om boken HÄR

8) Beautiful Creatures av Kami Garcia & Margaret Stohl 
En förbannelse, ett val, två öden. Boken som nyligen blev filmsucce. En gripande kärlekshistoria om två personer som inte borde falla för varandra men gör det ändå. En berättelse fyll av mörka hemligheter, magi, två huvudpersoner som skulle göra allt för varandra och kärlek omöjlig och starkare än allt annat. En berättelse om Ethan, en kille som egentligen aldrig stått ut, och som gärna skulle ta första bästa chans att få stick från Gatlin, hålan han växt upp i. Men så kommer Lena, den mystiska tjejen alla tycks vara rädda för, och allt förändras. De dras obevekligt till varandra, men deras kärlek är farlig och följderna kan bli förödande.

9) Cinder av Marissa Meyer
En vacker cinderella historia som är både spännande och ny, och trotts att den är baserad på askungen och det är ett ganska uttjatat tema, så är Cinder egen och speciell. Boken handlar om Cinder, en ganska ensam och utsatt tjej som blir förälskad och ja...jag tror ni förstår temat. Väldigt bra i alla fall och definitivt läsvärd.

10) The Carrie Diares  av Candace Bushnell
En bok om Carrie före Sex and the City. Definitivt underhållande. Inte den mest spännande boken kanske, men bra på sitt sätt. Den handlar om Carrie, en småstadstjej som längtar efter storstaden, något nytt och något mer. En historia om vänskap och ungdomlig kärlek när den är som mest kittlande och smärtsam.

Hoppas ni har fått några tips nu!! Kommentera gärna era egna tips till mig och ha en skön sommar
Kram
Kimberly
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar