fredag 12 juli 2013

Magin av böcker

(bara för att ni inte gillar böcker, bläddra inte förbi, det är faktiskt er jag riktar mig till. Snälla stanna kvar och läs lite, bara lite)

Hej på er :D
    Så. Böcker.
    Jag vet att det är många där ute som inte läser, som inte tycker om det, som inte orkar, har tid o.s.v. Just nu riktar jag mig främst till bokälskarna, de som inte läser, och de som egentligen inte vet något om böcker.
    Såhär är det (tror jag) att böcker kan vara magiska, de kan vara en upplevelse, en resa, ett äventyr. Och så kan de vara skit. Ett långt segt...någotjagvetintevad som man aldrig tar sig igenom för det är bara...tråkigt. Det är inte så det ska vara att läsa. För då är det inte kul, och då förstår jag att folk inte gillar det.
    Vissa böcker som man öppnar, de fångar en bara. Orden lindar in en, lyfter en och tar med en bort. Visar oss en ny värld, nya människor, nya känslor, nya äventyr.
    Böcker är så mycket mer än bara ord, vissa av oss förstår det, andra de gör det inte och de beror framförallt på en sak. De har inte läst rätt bok än.
    Jag tror på att det finns minst en bok där ute som kan vända alla, få alla att tycka om att läsa, få alla att tycka att det är intressant. Det är inte samma böcker för alla, och det är det som gör dem så svåra att hitta.
    Jag hoppas bara att alla får läsa en riktigt bra bok någon gång. Att alla får föras bort av böckernas magi, att de får lindas in av orden och föras bort någon annan stans, att de får leva ett äventyr genom sidorna i böcker.
    Kanske är att läsa inte för alla. Kanske är det inget alla vill göra varje dag - jag förstår det. Men jag tror att alla åtminstone borde ge det en ärlig chans, för jag tror att alla kan hitta magin hos böcker, och jag hoppas att alla gör det någon gång.

Kanske kan det låta tragiskt, att böcker är en sådan upplevelse, och att man upplever saker genom böcker istället för i verkligheten. Kanske är det töntigt och tragiskt. Och kanske är jag en tönt, kanske har jag fel och alla kan inte tycka om att läsa. Kanske är det bara naivt och många som läser det här tycker att jag bara är en nörd och en tönt bland många andra. Och i sådana fall har ju en av oss fel. Antingen kan alla uppleva magin av böcker (den som tycker jag är en tönt har fel) eller så kan alla inte det (jag har fel).
    Och visst skulle det vara synd om jag hade fel (vilket jag inte tror att jag har), men mig spelar det ingen roll. För jag upplever böckernas magi, och jag är uppriktigt glad att jag gör det, och det spelar ingen roll hur töntig folk tycker att jag är. De bevisar bara att de inte har upplevt magin, vilket ärligt talat är deras förlust.
    Men, jag tor att alla kan uppleva magin (var bara tvungen att upprepa det eftersom jag försöker uppmuntra människor att läsa haha)

Btw alla som klassiferar mig som tönt (om någon nu gör det, det är ju fult möjligt att ingen gör det. Hoppas jag) så ska jag säga att jag är en stolt tönt. Inte för att det gör mig något mindre töntig...okej skit i det.

Så ja, alla ge inte upp på läsningen, för någon gång kommer ni hitta rätt bok.

Ha det bra
Kram
Kimberly2 kommentarer:

 1. Hi Kimberly, I have just started writing a blog. It's mostly about stuff I write myself and my life. Just wondering if you could check it out.

  My blog: www.anondreams.webs.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi, yeah, sure, but the adress don't seams to work :/

   Radera